Geld verdienen met NFT

Geld verdienen met NFT is steeds meer in opkomst. Ook bekende personen houden zich hier mee bezig. Je kunt namelijk veel geld verdienen met NFT. Hierbij is het wel belangrijk dat je goed weet wat je doet wat anders kun je ook geld verliezen. Het is namelijk een vorm van beleggen net zoals handelen in cryptomunten dat ook is, alleen handel je dan niet in cryptomunten maar in NFT.

Wat is NFT?

Voordat ik verder ga zal ik eerst even uitleggen wat NFT precies is. NFT staat voor non-fungible token. Bij NFT handel je in digitale objecten, dit kan een afbeelding zijn, een video of wat dan ook. Deze moet wel uniek zijn zodat deze een bepaalde waarde heeft. Je kunt aan dit object een soort eigendomscertificaat koppelen, dat is de NFT. Een NFT is dus eenvoudig gezegd een eigendomsbewijs dat het betreffende digitale object echt van jou is.

Ik zei net al dat NFT non-fungible token betekent. Een token is een bepaalde code, deze code wordt dus aan het digitale object gekoppeld. Zo’n code kan maar één keer worden uitgegeven en is dus uniek. Een digitaal object kan dus maar één token en dus maar één eigenaar hebben.

Net als bij cryptomunten wordt dit token opgeslagen in een database met blockchain technologie. Dit is een bepaalde techniek die er voor zorgt dat alles gecodeerd en op een heel veilige manier wordt opgeslagen. Net als bij crypto heb je een digitale wallet waar jouw tokens in staan, alleen jij hebt toegang hier toe.

Geld verdienen met NFT

Er bestaan online handelsplatformen waar je je NFT kunt kopen en verkopen. Bij crypto gaat dat via brokers en exchanges, bij NFT zijn er dus soortgelijke platformen maar dan voor NFT. Het is natuurlijk belangrijk dat jij de NFT op het juiste moment koopt en op het juiste moment weer met winst verkoopt. Ook dit is weer een overeenkomst met bijvoorbeeld beleggen in aandelen of in cryptocurrencies.

Maar hoe weet je nu wanneer je moet kopen en weer moet verkopen? Dat is iets wat je moet leren. Daar bestaan tegenwoordig goede cursussen voor. Een bekende cursus is Moosty’s NFT cursus. Dit is een betaalbare NFT cursus, in tegenstelling tot andere NFT cursussen die vaak duur zijn. Deze cursus van Moosty is zeker ook geschikt voor beginners. Je leert hier in precies wat je moet doen bij het handelen in NFT. En dat is juist heel belangrijk, je moet goed weten wat je doet want anders verlies je geld in plaats van dat je winst maakt. Het is daarom sterk aan te raden om eerst zo’n cursus te volgen zodat je goed voorbereid bent.

Handelen in NFT is nog vrij nieuw, het is nog in opkomst. Je ziet al wel steeds meer dat men dit gaat doen. Ook bekende personen houden zich hier mee bezig. Je kunt er, als je dit goed aanpakt, dus veel geld mee verdienen. Maar zoals ik eerder al aangaf is dit een vorm van beleggen. Aan beleggen zich altijd een risico. Wees daarom goed voorbereid zodat je ook echt winst gaat maken.