Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen via internet is tegenwoordig erg populair. Er zijn veel manieren waarop dat kan. Zo kun je gaan beleggen, iets met crypto doen, geld verdienen met social media en nog veel meer. Eén van de manieren is om geld te verdienen met je eigen website. Daarvoor bestaan verschillende cursussen zoals de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Hoe werkt affiliate marketing?

Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten van anderen op je eigen website. Iedere keer als jij wat verkoopt ontvang je een bepaalde vergoeding, dit kan een bepaald percentage zijn van het verkoopbedrag of een vast bedrag. Dus jij promoot alleen maar, de daadwerkelijk verkoop wordt door de verkoper gedaan die jij promoot, dus jij bent als promotor ook niet verantwoordelijk voor de producten of diensten en de aflevering daar van, dat is voor rekening van de verkoper.

Hoe kun je producten promoten?

Dat kan bijvoorbeeld door een eigen blog te beginnen over een onderwerp wat jij leuk vind en waar jij veel verstand van hebt. Als je veel blogberichten op je website plaatst en deze optimaliseert kun je goed gevonden worden door Google en zo meer bezoekers krijgen.

Bij de blogberichten die je promoot kun je producten van anderen plaatsen die te maken hebben met het onderwerp van het blogbericht waarover je schrijft. Zodra een bezoeker daar dan op klikt en iets koopt ontvang jij commissies.

Er bestaan in Nederland en ook in veel andere landen zogenaamde affiliate netwerken. Bekende in Nederland zijn onder andere Daisycon, Awin en Tradetracker. Bij deze netwerken zijn een heleboel verkopers aangesloten. Jij kunt je als promotor daar ook bij aansluiten en zo producten uitzoeken die bij jouw blogartikel passen en deze gaan promoten.

Een affiliate netwerk is dus eigen een soort tussenpersoon tussen verkopers en promotors, zo komen deze makkelijk met elkaar in contact. Maar behalve bij een affiliate netwerk kun je ook rechtstreeks bij bedrijven promoten worden, bekende grote Nederlandse bedrijven waarbij dit kan zijn bijvoorbeeld Bol.com en Coolblue.

Bereid je goed voor

Als je succes wilt behalen met affiliate marketing moet je jezelf goed voorbereiden, dat kan op verschillende manieren. Ten eerst kun je veel informatie op internet opzoeken. Er is heel veel te vinden over hoe je een eigen blog begint en hoe je goede blogartikelen schrijft. Ook op YouTube vind je allerlei video’s daarover.

Je kunt er ook voor kiezen om een cursus te gaan volgen. Met zo’n cursus wordt je stap voor stap begeleid waardoor de kans op succes groter is. Daar zit echter ook weer een nadeel aan want zulke cursussen zijn niet gratis, je moet dan dus eerst investeren. Alles zelf uitzoeken kan ook met de vele informatie di er op internet te vinden is alleen gaat het dan wellicht langer duren voordat je succes krijgt.

Er zijn in Nederland veel personen die succesvol aan affiliate marketing doen, er zijn er ook genoeg die daar van kunnen leven. Het is dus met affiliate marketing mogelijk om een passief inkomen op te bouwen en daar van te leven. Dan hoef je niet meer bij je baas te werken maar kun je zelf bepalen wat je doet. Dat is ook meteen de reden waarom affiliate marketing zo populair is. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om bij te verdienen door dit bijvoorbeeld lekker vanuit huis in de avonduren te doen. Dan hou je meer geld over voor leuke dingen.