Belastingaangifte uitbesteden aan een boekhouder: info & kosten

Zowel als ondernemer en particulier ben je verplicht om ieder jaar belastingaangifte inkomstenbelasting te doen. Als ondernemer komen hier zelfs nog meer soorten aangiftes bij kijken, denk bijvoorbeeld aan Btw-aangifte en aangifte vennootschapsbelasting. Het is belangrijk om de aangifte correct en op tijd in te dienen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om de belastingaangifte uit te besteden aan een boekhouder. In deze blog lees je hier meer over.

Als ondernemer belastingaangifte uitbesteden

Als ondernemer krijg je te maken met meerdere soorten belastingaangiftes. Welke dit zijn hangt af van je rechtsvorm en branche. Aangifte inkomstenbelasting en Btw-aangifte zijn voor iedere onderneming verplicht.

Om boetes te voorkomen, is het belangrijk dat de aangiftes correct en op tijd worden ingediend. Om deze reden kiezen veel ondernemers ervoor om de aangiftes uit te besteden aan een boekhouder. Met de hulp van een boekhouder weet je zeker dat je aangifte correct en op tijd wordt ingediend. Daarnaast is de boekhouder op de hoogte van alle wetten en regels, waardoor je nooit te veel belasting betaalt en altijd optimaal profiteert van belastingvoordeel.

Kosten belastingaangifte uitbesteden: bedrijven

Wil jij de aangiftes uitbesteden aan een boekhouder? Dan ben je vast wel benieuwd naar de kosten. De aangifte inkomstenbelasting heeft geen specifieke prijs, maar is vaak onderdeel van een pakket. Btw-aangifte uitbesteden? Houd dan rekening met €35,- per keer.

Heb jij personeel in dienst? Dan moet je voor iedere maand voor iedere medewerker aangifte loonbelasting doen. Dit kost gemiddeld €32,50 per medewerker per maand.

Als vennootschap moet je aangifte vennootschapsbelasting doen. Dit kost gemiddeld €75,- per keer. Het uitbesteden van aangifte dividendbelasting kost gemiddeld €55,- per keer.

Kosten belastingaangifte uitbesteden: particulier

Ook als particulier kun je een boekhouder inschakelen voor hoor het doen van aangifte inkomstenbelasting. Dit kost gemiddeld €40,- per persoon, wanneer je kinderen hebt kost het €20,- extra per kind. Wil je aangifte doen bij een echtscheiding? Dan beginnen de kosten vanaf €120,-.  

Ben jij op zoek naar een boekhouder voor het doen van belastingaangifte? Neem dan eens een kijkje op de10beste.nl: hier vind je de beste boekhouders bij jou uit de buurt!