Bitcoin en bitcoin miner

Bitcoin en bitcoin miners

Bitcoin is een virtuele munt met een koerswaarde waarin op de beurs in gehandeld wordt. Beleggers kopen de virtuele munten op om ze vervolgens tegen een hogere waarde te verhandelen. Met succes want de virtuele munten zijn de afgelopen jaren exclusief in waarde gestegen. Ondanks dat de virtuele munt echt geld waard is zal het natuurlijk in de praktijk niets waard zijn. De munt kan alleen digitaal gebruikt worden en wordt vooral gebruikt om te beleggen. Toch zijn er ook steeds meer webwinkels die de munt als wettig betaalmiddel hebben aangenomen. Je kan hier met de bitcoin betalen en producten uit de shop kopen.

Zelf een bitcoin maken en verkopen.

Uniek aan deze virtuele munt is dat deze gecodeerd is met een scrypt. Met behulp van een computer kan je een scrypt kraken en 25 bitcoins vrijmaken. Dit klinkt allemaal heel eenvoudig, maar je hebt hier speciale bitcoin miners voor nodig. Dit zijn een soort super computers die deze lastige berekeningen kunnen maken. Soms heeft een computer wel twee maanden nodig om één bitcoin vrij te maken. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en kan je samenwerken in een poule. Alle bitcoin miners worden nu gekoppeld zodat ze sneller de berekeningen kunnen maken en zo bitcoins vrij kunnen krijgen.

Verschillende prijsklasse aan bitcoin miners.

De laatste jaren zijn er steeds meer bedrijven begonnen met het produceren van kant en klare bitcoin miners. Dit zijn computers die puur gebouwd zijn om de virtuele munten vrij te krijgen. Meld je aan in een netwerk en laat de computer het werk doen. Na een maand kan je de buit bekijken en redelijk wat geld verdienen. Vaak heb je een bitcoin miner al binnen een paar maanden terug verdient. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de valuta waarde van de munt op dit moment. Soms is de munt nu eenmaal meer waard dan op andere momenten. Ontdek zelf hoe je geld kan verdienen met het ontcijferen van virtuele munten.