Wat zijn de voordelen van een bouwkundige keuring Amsterdam?

Indien je op het punt staat om een woning te kopen in Amsterdam spreekt het voor zich dat je zal willen voorkomen dat je een zogenaamde kat in een zak gaat kopen. Dat blijkt echter vaak heel wat eenvoudiger gezegd dan gedaan. Of toch niet? Ervoor kiezen om een bouwkundige keuring Amsterdam uit te laten voeren kan ervoor zorgen dat je op precies die zekerheid kan rekenen waar jij naar op zoek bent. Niet alleen kan op deze manier de actuele marktwaarde van het pand worden bepaald, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat je op deze manier ook een goed beeld zal krijgen van de actuele staat van het pand evenals de actuele staat van het onderhoud. Meer weten? Dan moet je zeker en vast de inhoud van dit artikel even grondig doornemen.  

1.) Je krijgt een goed beeld van de echte marktwaarde van het pand 

Het spreekt voor zich dat je bij het kopen van een bepaalde woning in Amsterdam in eerste instantie een goed beeld zal willen hebben van de actuele marktwaarde waarvan sprake is. Voor verkopers geldt dat ze graag zoveel mogelijk geld zullen willen verdienen op de verkoop van hun vastgoed. Voor jou als potentiĆ«le koper geldt uiteraard het tegenovergestelde. De werkelijke waarde ligt in de praktijk veelal ergens in het midden. Door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Amsterdam is het mogelijk om de werkelijke, actuele waarde van het vastgoed te laten bepalen. Zo voorkom je in ieder geval dat je in de basis reeds (veel) te veel betaalt. 

2.) Er wordt een goed beeld geschetst van de actuele staat van de woning

De mogelijke extra kosten die je na aankoop dient te betalen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo dient er bijvoorbeeld rekening te worden gehouden met de staat van het onderhoud. Werd de woning altijd op optimale wijze onderhouden? Dan zal je kunnen vaststellen dat er op dit vlak wellicht geen grote kosten te verwachten zijn op de korte termijn. Is er sprake van een bepaalde achterstand op vlak van onderhoud? Dan wordt het al snel een ander verhaal. 

Niet alleen de staat van het onderhoud is belangrijk. Er kan verspreid over de woning immers ook sprake zijn van bepaalde vormen van schade die op het eerste zicht aan het oog worden onttrokken. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan vochtschade. Dergelijke schade kan tijdens een bouwkundige keuring Amsterdam door een bouwkundig expert in kaart worden gebracht. Ook dit heeft immers een niet onaanzienlijke invloed op de waarde waar het pand in kwestie over beschikt.

3.) Een bouwkundige keuring hoeft helemaal niet duur te zijn, integendeel

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze zich in de praktijk uiteraard  de vraag stellen welke kosten er zijn verbonden aan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Amsterdam. De kans is namelijk zeer groot dat je tot op de laatste euro van je spaargeld nodig hebt om de eigen inbreng te kunnen voldoen voor het verkrijgen van de hypotheek. Wat dit betreft hebben we goed nieuws voor jou. In eerste instantie vallen de kosten voor een bouwtechnische keuring in de praktijk best goed mee. Dat is evenwel niet het enige. Verder zal je immers ook kunnen vaststellen dat je deze kosten perfect kan uitsparen op het aankoopbedrag van je vastgoed. Op financieel vlak zijn er dan ook eigenlijk helemaal geen nadelen verbonden aan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring.