Het beroep Adviseur particulieren bank uitgelegd

Als je wel eens bij een bank komt dan weet je waarschijnlijk dat er veel verschillende soorten vacatures worden vervuld bij dergelijke bedrijven. Als particuliere klant wil je graag geholpen worden bij het maken van keuzes die betrekking hebben op financiële zaken en is het prettig om advies te krijgen over bepaalde andere zaken zoals verzekeringen. Een adviseur voor particulieren bij een bank is iemand die jou hierbij kan helpen. Dit kan in een bankfiliaal maar ook op afstand via de telefoon of per e-mail.

Wat doet een adviseur particulieren bij een bank

Als adviseur voor particulieren bij een band is het voornamelijk belangrijk dat je de klant zoveel mogelijk van dienst kunt zijn. Dit betekent dat je de vragen van particulieren moet kunnen beantwoorden en de klant moet kunnen ondersteunen doormiddel van het geven van het juiste advies. Door de juiste vragen aan de klant te stellen kun je tot een geschikt advies komen en de klant daarmee helpen. Het contact met klanten kan op verschillende manieren plaats vinden. Op locatie in het filiaal van een bank bijvoorbeeld maar ook op afstand. Zo is het mogelijk om telefonisch of per mail contact te hebben. Tegenwoordig zijn er ook meer banken waar je doormiddel van een online chat of een videogesprek advies kunt geven aan particuliere klanten. Ben je op zoek naar een baan? Bekijk dan eens deze vacature.

Adviezen

Als adviseur bij een bank kunne klanten bij jou terecht met verschillende soorten vragen. Op de website van een bank is vaak veel informatie te vinden over de meest uiteenlopende financiële onderwerpen, maar als het op bankzaken aankomt dan worden veel mensen toch het liefst persoonlijk door iemand geholpen. De adviezen die gegeven worden kunnen gaan over een bankrekening, een spaarrekening, rente, leningen, verzekeringen en allerlei andere financiële zaken. De taak van een adviseur is om in eerste instantie de klant te helpen en, als dat nodig is, de klant producten te verkopen.

Zakelijk

Net als een adviseur voor particuliere klanten bij een bank bestaat er ook de functie voor een adviseur voor zakelijke klanten. In grote lijnen lijken deze functies op elkaar alleen heeft een zakelijk adviseur met andere onderwerpen te maken. Het gaat dan eerder over een zakelijke lening dan over een spaarrekening voor één van de kinderen bijvoorbeeld. Iemand die een functie als deze bekleedt heeft ook een andere achtergrond nodig en moet affiniteit hebben met het bedrijfsleven. Een adviseur voor particuliere klanten moet meer mensgericht zijn.