Een beetje meer bestedingsruimte nodig?

Wil je een verbouwing realiseren, een andere auto kopen of komt nu net dat ene leuke bootje te koop waar je al zolang op zit te azen? Is het geld op je spaarrekening niet toereikend om nu deze aankoop te doen? Wacht dan niet langer en vraag een lening aan en realiseer je doel! Bijna één derde van de huishoudens in Nederland maakt wel eens gebruik van de voordelen van een geldlening. Wanneer je hierbij kiest voor een betrouwbare aanbieder die goede voorwaarden en een mooie rente hanteert kan er niets misgaan en heb je hier alleen maar plezier van.

Geld lenen kost geld

Geld lenen is altijd prijzig, daarom moet je goed opletten bij wie je de lening afsluit. Over het geleende bedrag betaal je rente, maar hoeveel rente je betaald hangt af van de kredietverstrekker die je kiest. Wanneer je voor het aanvragen van een lening eerst naar overstappen.nl/lening-aanvragen/ gaat en daar de vergelijker gebruikt, weet je dat je nooit te veel betaald voor jouw lening.

Wanneer mag je een lening aanvragen?

Als je een lening aanvraagt, controleert de desbetreffende kredietverstrekker eerst of je wel een lening mag afsluiten. In de volgende gevallen mag je helaas geen lening afsluiten en zal de kredietverstrekker je aanvraag afwijzen:

  • Je hebt een negatieve BKR-notering;
  • Je hebt een bijstandsuitkering;
  • Je hebt een werkloosheidsuitkering;
  • Je woont niet in Nederland.

Met een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of een nabestaandenuitkering is het mogelijk om een lening te krijgen, al kunnen er wel extra voorwaarden worden gesteld. Met een lichte BKR-notering kan je in de meeste gevallen ook een lening afsluiten, al worden ook in dit geval vaak extra voorwaarden gesteld.

Twee soorten leningen

Er zijn twee soorten leningen die je kunt aanvragen. Namelijk een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Wil je een lening aanvragen om iets te kopen waarvan je precies weet wat het kost, dan is een persoonlijke lening de meest passende leenvorm. Je krijgt het gehele bedrag in één keer op je rekening gestort en kan je aankoop gaan doen. Wanneer je niet precies weet wat jouw leendoel gaat kosten, dan is het wellicht handiger om te kiezen voor een doorlopend krediet. Je neemt dan alleen het geld op dat je nodig hebt en kunt vervolgens altijd geld bij lenen tot het afgesproken bedrag op is. Je betaald in dit geval enkel over het geld dat je gebruikt hebt. Een doorlopend krediet kent geen einddatum, een persoonlijke lening wel. Een persoonlijke lening is over het algemeen wel wat goedkoper dan een doorlopend krediet als je naar de te betalen rente kijkt.