Accountancy en financiële recruiters

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat jij wordt benadert door een recruiter voor een vacature die aansluit bij jou opleidingen, werkervaringen en nevenactiviteiten. Recruiters struinen verschillende databanken af om de ideale match te vinden voor die ene vacature. Ook de verschillende Social Media kanalen worden steeds vaker gebruikt om een openstaande vacature in te vullen.

Naast dat je zelf op zoek bent voor een geschikte accountancy vacature kun je dus ook benadert worden door de recruiter van een bedrijf of een tussen partij die de sollicitatieprocedure afhandelt. Vooral als je net afgestudeerd bent is het van belang om je goed in de markt te zetten als werkzoekende. Zorg ervoor dat je Social Media kanalen up-to-date zijn en maak een LinkedIn profiel aan. Veel afgestudeerden denken dat de cijferlijst alles bepalend is, maar hier wordt maar voor een klein deel naar gekeken door de financiële recruiters.

Het is veel belangrijker om een goede vooropleiding te hebben en waar tegenwoordig veel waarde aan gehecht word zijn studio gerelateerde bijbanen. Veel bedrijven geven aan dat dit een bepalende factor is voor het wel of niet rekruten van een persoon. Steeds vaker wordt je via Social Media benadert voor een openstaande vacature in je branche, maar zorg er dan wel voor dat je FaceBook, Twitter, Instagram en dergelijken op orde zijn en haal alle nochalante foto’s van je studietijd eraf. Dit is nog steeds vaak dé reden waarom je niet wordt benadert of door het bedrijf afgewezen wordt.

Bron: http://www.profilink.nl/